Language / Taal  
 

Nieuwsbericht

Deze zomer komt na vier jaar wachten eindelijk het negende studioalbum van The Goo Goo Dolls uit. Het album is getiteld "Something For The Rest Of Us" en zal twaalf nummers bevatten. De productie van het album (door Tim Palmer) was in november 2009 al klaar, maar de band besloot kort daarna dat het album eigenlijk nog flink kon worden verbeterd en keerden terug naar de studio. Van januari tot maart 2010 werden, met behulp van producers Butch Vig, John Fields, Paul David Hager en Rob Cavallo (producer van Dizzy Up The Girl), een aantal nummers opnieuw onder handen genomen. Inmiddels is het album gemixt en ligt het bij de platenmaatschappij te wachten op een release, die naar verluid op 13 juli zal plaatsvinden.

Begin mei werd op de website van de officiŽle fanclub de Inner Machine korte tijd een volledige versie van een nieuw nummer, genaamd Home, ter download aangeboden. Inmiddels is bekend geworden dat Home de eerste single van het nieuwe album zal worden en is het al op Amerikaanse radiostations te horen. Zodra (en als) het nummer ook in Nederland wordt uitgebracht, zal het Goo Goo Dolls Street Team Nederland het nummer gaan promoten.

Inmiddels is de Amerikaanse lente-tour al weer bijna ten einde en zal vrijwel direct overgaan in een zomertour die tot eind augustus zal duren. In het najaar van 2010 komt de band mogelijk terug naar Europa.

Houd onze website goed in de gaten voor het laatste nieuws over het album Something For The Rest Of Us, de single Home en de aanstaande Europese tour.


Meer informatie over het Something For The Rest Of Us en Home is te vinden op de Engelse versie van deze website.Update 27 juli 2010:
Inmiddels is bekend geworden dat het album 27 augustus 2010 in de Benelux zal verschijnen, enkele dagen eerder dan in Amerika, waar het album 31 augustus uitkomt. Via de officiŽle website is een speciale editie van het album te bestellen.

Ook is inmiddels een Engelse tour aangekondigd voor November. Voor meer informatie zie de tourdatums pagina.
Geplaatst op Friday 28 May 2010 door Ronnie