Language / Taal  
 

Nieuwsbericht

All That You Are

Op 14 juni is in de Verenigde Staten de soundtrack voor de derde Transformers film uitgebracht, met daarop een nieuw Goo Goo Dolls nummer getiteld All That You Are! Het nummer is geschreven door John Rzeznik, in samenwerking met Andy Stochansky. Eerder schreven zij samen ook Home en Still Your Song.

Inmiddels is het album en dus ook de single in Nederland te koop: http://itunes.apple.com/nl/album/all-that-you-are/id443057026?i=443057040

Beluister op YouTube: http://www.youtube.com/watch?v=Je8mrb31D1g
Songtekst en meer informatie: http://www.googoofans.com/index.php?page=song&id=212



25ste verjaardag!

Op 26 mei 1986 vond het eerste optreden van de Goo Goo Dolls plaats en dat betekent dat de band dit jaar 25 jaar bestaat! Ter ere van deze gebeurtenis hebben we het eerste deel van een documentaire gemaakt, die in chronologische volgorde beelden laat zien van concerten, interviews, optredens op televisie en radio, en video clips. De documentaire laat de beginjaren van de band zien, van optredens in de Amerikaanse underground scene en het eerste grote succes van Name, tot aan het moment dat Iris voor wereldwijde bekendheid zorgde. De overige delen van de documentaire staan gepland voor de toekomst.

Goo Goo Dolls 25th Anniversary - Unofficial retrospective documentary



Tour

Begin dit jaar heeft de band in verschillende interviews aangegeven dat ze deze zomer zouden gaan optreden op een aantal Europese festivals, maar de laatste maand hebben wij hier niks meer van vernomen. Bovendien heeft het merendeel van de festivals het volledige programma al bekend gemaakt. Het ziet er op dit moment naar uit dat er in ieder geval tot na de zomer geen Europese concerten worden gegeven.



Opnames

Tussen het verschijnen van Let Love In (2006) en Something For The Rest Of Us (2010) zat vier jaar en de band heeft aangegeven dat dit achteraf gezien veel te lang is geweest. Om die reden is de band op dit moment al tijdens het touren nieuwe nummers aan het schrijven voor het tiende studio album. Een voorlopige releasedatum is er echter nog niet. Wel is er op 17 en 18 juni een nieuw nummer opgenomen, getiteld Last Hot Night in America, maar onbekend is of dit nummer geschreven is voor het nieuwe album of wederom voor de soundtrack van een film. Voor dit nummer werkte de band samen met producer John Fields, die eerder Home voor zijn rekening nam.
Geplaatst op Tuesday 28 June 2011 door Ronnie